Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Филе от нилски костур на скара

Филе от нилски костур на скара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Филе от нилски костур на скара
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
30/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Как поднасяме тази рибка? Отговорът е много прост - със свежа сезонна салата и много, много лимонов сок"

Необходими Продукти

  • нилски костур - 700 г филе
  • зехтин - 50 мл
  • сол - на вкус
  • лимон - 1/2 сока
  • черен пипер - на вкус
  • листа от маруля
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето от костура режем на парчета, като подсушаваме след това с домакинска хартия.

Овкусяваме със солта, лимоновия сок и черния пипер.

Оставяме така, докато се загрее скарата, и след това поставяме върху нея.

Печем от двете страни до готовност рибното филе на скара.

Поднасяме като най-отдолу на чинията поставяме по листо маруля и върху него филе от нилски костур на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: