Начин на приготвяне
В 150 мл топло мляко се прибавя захарта, маята и 2-3 с.л. брашно - в отделен съд да се активира маята.
В голяма купа се разбиват 1 цяло яйце и 1 белтък, прибавя се останалото мляко и водата, солта и активираната мая.
Към тази течна смес прибавяме пресято брашно постепенно и бъркаме с лъжица, докато се получи гъсто лепкаво тесто.
Прехвърляме лепкавото тесто върху набрашнен плот и замесваме меко тесто.
Разделям тестото на 6 топки. Всяка топка се разточва на кръг и се нареждат на две места по три, всяка кора се маже с разтопено масло.
Първите 3 кори се завиват на руло. Нарязват се на триъгълници, като краищата се отделят настрани.
Така се повтаря и с вторите 3 кори. Нареждат се в тавата, като се започне от външната част. В средата се слагат краищата на рулото.
Оставя се да втаса питката, след което се маже с разбит жълтък и малко мазнина.
Питката се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.