Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Бирени мезета»Панирани картофени кюфтенца с кренвирши

Панирани картофени кюфтенца с кренвирши

Сготви с менСготви с мен
Новак
51226
Панирани картофени кюфтенца с кренвирши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Гениално, просто гениално - скривате кренвиршите в картофите и хапвате с удоволствие"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 2 бр.
  • картофи - около 500 г
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 1 п.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • вода - 500 мл
  • масло - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера сложете заври водата. Когато заври, я махнете от котлона, обелете кренвиршите и ги пуснете във водата. Сложете капак и ги оставете за десетина минути. След което извадете кренвиршите и с помощта на кухненска хартия ги подсушете, нарежете ги с дебелина около 2 см.

През това време в подходящ съд сложете да се сварят картофите/внимавайте да не станат много меки/, трябва да не са много сварени, за да може лесно да се настържат. Когато ги настържете, настържете и кашкавала, добавяте яйцето с подправките и разбъркайте добре.

С ръцете се взима малко от сместа и се сплесква, слага се кренвирш и се оформя.

Останалите яйца се разбиват , вече готовите оформени пълнени картофени кюфтенца се потапят в яйце и овалват в галета.

Пържат се на тиган с малко мазнина за предпочитане е с масло.

Сервирайте панираните кренвирши топлички.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: