Костур с маслини и фенел

03/03/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру10105123547
"Съвършеното рибено ястие - здравословно и с впечатляващ вкус, обогатете менюто си с него "
Приготвяне12 мин.
Готвене35 мин.
Общо47 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо165
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистените от кожа и кости рибни филета се изплакват и подсушават добре. Посоляват се с едра сол от двете страни.

2. Фенелът се разполовява и всяка половина се реже напречно на тънки ивици. Фините зелени листенца също се накълцват и заделят настрана за поръсване накрая.

3. Дъното на тавичка се намазва със зехтин и се разпределя нарязаният фенел и се посолява леко. Върху него се полагат филетата от костур и между тях се подреждат маслините и скилидките чесън - необелени и леко смачкани, за да пускат аромат.

4. Поръсва се с останалия зехтин и сока от две мандарини. Върху рибата се подреждат кръгчета от третата мандарина.

5. Тавичката се пъха в загрята на 200 градуса фурна за 30-35 минути или до лек загар.

Печеният костур се поднася топло в компания със свежа салата или картофки, а преди да бъде поднесено, се поръсва със накълцаните зелени стръкчета фенел.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар