Начин на приготвяне
Почистените от кожа и кости рибни филета се изплакват и подсушават добре. Посоляват се с едра сол от двете страни.
Фенелът се разполовява и всяка половина се реже напречно на тънки ивици. Фините зелени листенца също се накълцват и заделят настрана за поръсване накрая.
Дъното на тавичка се намазва със зехтин и се разпределя нарязаният фенел и се посолява леко. Върху него се полагат филетата от костур и между тях се подреждат маслините и скилидките чесън - необелени и леко смачкани, за да пускат аромат.
Поръсва се с останалия зехтин и сока от две мандарини. Върху рибата се подреждат кръгчета от третата мандарина.
Тавичката се пъха в загрята на 200 градуса фурна за 30-35 минути или до лек загар.
Печеният костур се поднася топло в компания със свежа салата или картофки, а преди да бъде поднесено, се поръсва със накълцаните зелени стръкчета фенел.
Добър апетит!