Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Костур с маслини и фенел

Костур с маслини и фенел

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Костур с маслини и фенел
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
47 мин.
Порции
3
"Съвършеното рибено ястие - здравословно и с впечатляващ вкус, обогатете менюто си с него"

Необходими Продукти

  • костур - 460 г филета без кожа
  • фенел - 1 глава, средна
  • маслини - 10 - 12 бр. обезкостени
  • мандарини - 3 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените от кожа и кости рибни филета се изплакват и подсушават добре. Посоляват се с едра сол от двете страни.

Фенелът се разполовява и всяка половина се реже напречно на тънки ивици. Фините зелени листенца също се накълцват и заделят настрана за поръсване накрая.

Дъното на тавичка се намазва със зехтин и се разпределя нарязаният фенел и се посолява леко. Върху него се полагат филетата от костур и между тях се подреждат маслините и скилидките чесън - необелени и леко смачкани, за да пускат аромат.

Поръсва се с останалия зехтин и сока от две мандарини. Върху рибата се подреждат кръгчета от третата мандарина.

Тавичката се пъха в загрята на 200 градуса фурна за 30-35 минути или до лек загар.

Печеният костур се поднася топло в компания със свежа салата или картофки, а преди да бъде поднесено, се поръсва със накълцаните зелени стръкчета фенел.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: