Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Памук погачата на Лора и Стоян

Памук погачата на Лора и Стоян

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Памук погачата на Лора и Стоян
Снимка: Мария Симова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"И когато гостите попитат, каква е тази вкусна погача, с която ги нагостихте, знаете какво да отговорите"

Необходими Продукти

  • брашно - 550 г
  • вода - 150 мл топла
  • зехтин - 120 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • мляко - 50 мл топло
  • мая - 20 г прясна
  • масло - за намазване на тавата
  • яйца - за намазване на погачата
  • маково семе - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа натрошете маята и добавете захарта, прибавете топлото мляко и оставете да шупне.

В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте и оформете кладенче. В него сипете водата, зехтина и шупналата мая, замесете меко и еластично тесто, оставете да втаса на топло за 1 час.

Разделете втасалото тесто на 15 малки топчета и ги подредете в тава намазана с малко масло, оставете да втаса за 40 минути.

Намажете погачата с разбитото яйце с малко вода и поръсете с маково семе.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете памук погачата до готовност за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна борисова
Марияна борисова
Зехтинът може ли да се замени с олио?
02.03.2019 13:58
1
1
Покажи всички подкоментари