Начин на приготвяне
В купа сипете топлото мляко. Добавете захарта и маята. Пресейте брашното със солта.
Направете кладенче и добавете разбитите яйца с киселото мляко и олио. Прибавете маята и замесете меко и еластично тесто.
Оставете да почине за 10 минути. Разделете го на няколко различни по големина части. Най-голямата разточете на правоъгълна кора.
Намажете я с олио и завийте на руло. Нарежете го на 12 парчета и ги подредете изправени в намаслена тава.
Една по-малка топка тесто разточете на правоъгълник. Намажете с олио и завийте на рулце.
Нарежете го на диагонални парчета и ги подредете в тавата. Останалата топка тесто поставете в средата. Оставете да втаса.
Намажете я с жълтък, разбит с малко мляко.
Поръсете погачата със сусам и печете на 200 градуса за около 40 минути. Към края на печенето поставете украсата от солено тесто и върнете да се допече.
Погачата на Мирея е готова.