Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта, добавя се олио, мед, канела, сода за хляб. Разбърква се и замесваме средно твърдо тесто, да не лепне. Късат се топчета тесто като орехи и леко се сплескват. Нареждат се върху хартия за печене.
Част от тестото може да се разточи и изрязваме кръгчета с формичка или чашка 4-5 см. Печем меденките в загрята фурна 180°C за 10 -15 минути.
Много е важно да се хване точният момент, когато са готови, и да не се припичат, за да станат пухкави, а не твърди. Изваждат се да се охладят.
В подходящ съд се пасира сладко от праскови, добавя се смлени орехи и разбъркваме. Слепват се две по две и нареждаме върху решетка.
В канче смесваме масло и Нутела, като се загрява на водна баня на гладка смес. С лъжица пълним хартиена фунийка от хартия за печене и декорираме отгоре меденките.
Сервираме с чаша кафе за разкош!
Да ви е сладко!
Коментари