Слепени меденки за кафе

Слепени меденки за кафе
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
29/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Знаем, че сте на диета, но как да устоите на тези слепени меденки за кафе"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • захар - 1 к.ч.
  • мед - 3 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • канела - 1 равна ч.л.
  • брашно - 500 г
  • за слепване
  • сладко от праскови - 5 с.л.
  • орехи - 1 с.л. смлени
  • за декорация
  • масло - 1 с.л.
  • нутела - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, добавя се олио, мед, канела, сода за хляб. Разбърква се и замесваме средно твърдо тесто, да не лепне. Късат се топчета тесто като орехи и леко се сплескват. Нареждат се върху хартия за печене.

Част от тестото може да се разточи и изрязваме кръгчета с формичка или чашка 4-5 см. Печем меденките в загрята фурна 180°C за 10 -15 минути.

Много е важно да се хване точният момент, когато са готови, и да не се припичат, за да станат пухкави, а не твърди. Изваждат се да се охладят.

В подходящ съд се пасира сладко от праскови, добавя се смлени орехи и разбъркваме. Слепват се две по две и нареждаме върху решетка.

В канче смесваме масло и Нутела, като се загрява на водна баня на гладка смес. С лъжица пълним хартиена фунийка от хартия за печене и декорираме отгоре меденките.

Сервираме с чаша кафе за разкош!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#182879
Потребител#182879
Рецептата е много хубава и точна. Направих ги със сладко от дюли, трохите от издълбаните меденки и малко прясно мляко, защото дюлите са сухи. Станаха много ароматни.
31.12.2018 10:46