Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата. Към тях добавяме олиото, меда и пудрата захар последователно и продължаваме да разбиваме. В друга купа смесваме пресятото брашно, бакпулвера, канелата и ванилията.
Започваме да добавяме лъжица по лъжица към яйцата и докато може разбиваме с миксера. Когато вече е достатъчно гъсто, изваждаме на плота и доизмесваме на ръка, докато получим гладко нелепнещо тесто.
Разделяме на няколко топчета и разточваме на кори с дебелина не по-малко от 0. 5 см. Режем с формички или чаша и слагаме в тава върху хартия за печене, като оставяме разстояние между отделните кръгчета.
Печем на 160 -180 градуса в загрята фурна за около 20 минути, зависи от фурната. Когато се зачервят отдолу и се отлепват от хартията са готови. Оставяме да се охладят, а после слепваме две по две с мармалад по избор и подреждаме в тава или поднос.
За украсата: Белтъкът се разбива с пудрата захар и лимоновия сок на сняг. Оставяме да се стегне малко в хладилник. Украсяваме всяка меденка по избор със шприц или пош.
Консумират се на следващия ден, за да омекнат хубаво.