Лесни слепени меденки

Miroslava MirchevaMiroslava Mircheva
Новак
31210
Лесни слепени меденки
Снимка: Miroslava Mircheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Единственото, което не ни допада в тази рецепта за слепени меденки е, че трябва да изчакаме един ден преди да си ги хапнем, но пък чакането си заслужава"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 ч.ч
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • мед - 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • канела - 2 ч.л.
  • ванилия - 3 бр.
  • брашно - 600 г
  • мармалад - за слепване
  • За бял айсинг
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата. Към тях добавяме олиото, меда и пудрата захар последователно и продължаваме да разбиваме. В друга купа смесваме пресятото брашно, бакпулвера, канелата и ванилията.

Започваме да добавяме лъжица по лъжица към яйцата и докато може разбиваме с миксера. Когато вече е достатъчно гъсто, изваждаме на плота и доизмесваме на ръка, докато получим гладко нелепнещо тесто.

Разделяме на няколко топчета и разточваме на кори с дебелина не по-малко от 0. 5 см. Режем с формички или чаша и слагаме в тава върху хартия за печене, като оставяме разстояние между отделните кръгчета.

Печем на 160 -180 градуса в загрята фурна за около 20 минути, зависи от фурната. Когато се зачервят отдолу и се отлепват от хартията са готови. Оставяме да се охладят, а после слепваме две по две с мармалад по избор и подреждаме в тава или поднос.

За украсата: Белтъкът се разбива с пудрата захар и лимоновия сок на сняг. Оставяме да се стегне малко в хладилник. Украсяваме всяка меденка по избор със шприц или пош.

Консумират се на следващия ден, за да омекнат хубаво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: