Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Малки слепени меденки за празник

Малки слепени меденки за празник

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Малки слепени меденки за празник
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
25
"Малки слепени меденки за празник са като малки медени съкровища"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • брашно - колкото поеме до твърдо тесто
  • за пълнежа
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • краве масло - 125 г
  • пудра захар
  • за украса
  • млечен шоколад
  • орехи
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата разбивате със захарта, прибавяте олиото, меда и канелата.

Пресявате брашното със содата и омесвате тестото за меденки. От твърдото тесто оформяте малки топчета и печете в намазнени тави. Топчетата поставяте на разстояние, защото при печене се надуват.

Още докато са топли, издълбавате с помощта на малко лъжичка или ножче.

След като изстинат, се пълнят и слепват със следния пълнеж. Издълбаните трохи си размекват с 1 чаша прясно мляко 125 грама краве масло, разбито с малко пудра захар.

Напълнените сладки меденки се слепват и топят в млечен шоколад.

Слепените празнични сладки по желание се овалват с орехи, кокосови стърготини..

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: