Слепени меденки с крем

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Слепени меденки с крем
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Дори докато правим тези меденки си хапваме от всички продукти - толкова са вкусни"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 600 - 650 грама
  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 3/3 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • канела - 10 грама
  • мед - 6 с.л.
  • за крема
  • масло - 125 грама меко
  • прясно мляко - 50 - 100 мл
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • трохи - от издълбаните меденки
  • за гарниране
  • шоколад - 150 грама
  • кокосови стърготини
  • орехи - едро смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и оформете кладенче в средата му. Вътре сипете всички посочени продукти за тестото.

Постепенно замесете меко тесто, покрийте го и оставете да почине 20-тина минути.

Късайте от готовото тесто топчета, които са с големината на малко орехче.

Сложете хартия за печене в тава и наредете топчетата.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете меденките до получаване на приятен загар.

Издълбайте ги още топли.

Към трохите от меденките сипете пудрата захар, смлените орехи и омекналото масло. Разбъркайте и сипете прясното мляко.

Напълнете меденките с ореховия крем и ги слепете две по две.

Разтопете шоколада и топнете слепените сладки в него, след това оваляйте леко в кокосовите стърготини или орехите.

Слепените меденки с крем са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: