Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Прибавете олиото, меда, какаото и содата.
Разбъркайте добре и започнете да добавяте по малко от брашното, предварително пресято.
Щом стане трудно да се бърка, прехвърлете върху набрашнен плот и доомесете с останалото брашно.
Застелете тави с хартия за печене. От тестото късайте парчета с големина на орех.
Оформете на топче и подредете в тавите на разстояние.
Печете меденките в загрята фурна на 180 градуса за около 8-10 минути.
След изпичане, докато са още топли, ги издълбайте нож. Заделете в купа изрезките.
След това смелете орехите и изрезките в блендер. Към тях прибавете пудрата захар, какаото и меко масло.
Разбъркайте добре и накрая добавете няколко лъжици прясно мляко.
С получената смес напълнете издълбаните коледни меденки и ги слепете.
Разтопете шоколада и маслото в съд на водна баня. Разбъркайте докато шоколада се разтопи и сместа стане лъскава и хомогенна.
Декорирайте слепените меденки по ваш вкус с помощта на пош с тънък накрайник.