Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Слепени меденки, декорирани с шоколад

Слепени меденки, декорирани с шоколад

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Слепени меденки, декорирани с шоколад
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
50
"Две по две, меденките, украсени с шоколад изчезват от чинията"

Необходими Продукти

  • брашно - 550 - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • мед - 6 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • какао - 1 с.л.
  • сода - 2 ч.л. (равни)
  • плънка
  • масло - 125 г (меко)
  • орехи - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 3 - 4 с.л.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • какао - 1 ч.л.
  • трохи - от издълбаването
  • за декорация
  • шоколад - 150 г
  • масло - 1 с.л. (може и олио)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете олиото, меда, какаото и содата.

Разбъркайте добре и започнете да добавяте по малко от брашното, предварително пресято.

Щом стане трудно да се бърка, прехвърлете върху набрашнен плот и доомесете с останалото брашно.

Застелете тави с хартия за печене. От тестото късайте парчета с големина на орех.

Оформете на топче и подредете в тавите на разстояние.

Печете меденките в загрята фурна на 180 градуса за около 8-10 минути.

След изпичане, докато са още топли, ги издълбайте нож. Заделете в купа изрезките.

След това смелете орехите и изрезките в блендер. Към тях прибавете пудрата захар, какаото и меко масло.

Разбъркайте добре и накрая добавете няколко лъжици прясно мляко.

С получената смес напълнете издълбаните коледни меденки и ги слепете.

Разтопете шоколада и маслото в съд на водна баня. Разбъркайте докато шоколада се разтопи и сместа стане лъскава и хомогенна.

Декорирайте слепените меденки по ваш вкус с помощта на пош с тънък накрайник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: