Еленско плато

Биляна ВладоваБиляна ВладоваИноватор1964172533
04/03/2019
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо310
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Точни количества на мезетата не са посочени, защото зависят от големината на подрежданото плато.

За начало започваме с яйцата и сланината. Слагаме яйцата да се варят. Трябва да са твърдо сварени. Нарязваме ги с малко ножче на цветенца. Сланината оставяме във фризер за поне 15- 20 минути за да замръзне.

Докато се варят яйцата, нарязваме сушеният свински врат и филето Елена на тънко. Пържолата от еленски бут нарязваме на жулиени.

Започваме да подреждаме нашето плато. На две или три места в средата на платото слагаме по една плочка бяло саламурено сирене с дебелина 5 мм. Най-отгоре подреждаме един ред еленски бут, като и четирите ъгъла на платото оставяме празни, за да сложим яйцата там.

След това заграждаме сиренето с нарязания сушен свински врат, а най-отдолу на платото подреждаме филе Елена. Слагаме цветенцата от яйца в четирите ъгъла. Поръсваме сиренето с малко червен пипер и поливаме със зехтин.

Накрая изваждаме еленската сланина от фризера и я нарязваме на тънко. Подреждаме на празните места от платото. Ако яйчените цветенца са решили да бягат, могат да се подпрат със сланинка. Сервираме със голямо количество червено вино.

Филе Елена, Еленски бут и Еленска сланина са продукти от свинско месо, приготвено в Еленският балкан, а не мезета от еленско месо. Както много хора мислят!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар