Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Мартеници от солено тесто

Мартеници от солено тесто

Мартеници от солено тесто
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • вода - 150 мл хладка
  • сол - 1 ч.л. равна
  • брашно - 400 г
  • сладкарска боя - червена течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата за мартеници от солено тесто трябват още конци - бели и червени, усукани като мартеници, сламка.

В купа се сипва брашно и в него се добавя сол, вода, червена течна боя.

Замесва се средно меко тесто, да не лепне. Тестото става с приятен розов цвят и върху поръсена с брашно маса се разточва средно дебела кора.

С метална форма се изрязват сърца и нареждаме в тава на разстояние.

Със сламка се пробива отвор отгоре на сърцето.

Слага се тавата във фурна на 160°C и соленките се пекат /или по-точно сушат/, докато стегнат и спрат да лепнат около 10-15 минути.

Изваждат се солените сърца и в отвора се промушват усукани бели и червени конци, да се получи мартеница.

Подаряваме на любими хора от сърце!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: