Ипсуички пудинг

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Ипсуички пудинг1 / 2
08/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 450 мл пълномаслено
  • яйца - 3 жълтъка + 2 белтъка
  • галета - 40 г от бял хляб
  • ванилия - няколко капки есенция
  • масло - 25 г краве
  • бадеми - 100 г смлени
  • пудра захар - 50 г
  • захар - 25 г
  • брашно - 1 с.л. царевично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете галетата, млякото и ваниловата есенция в купа. Оставете за 10 минути.

Разбийте жълтъците и захарта. Разбъркайте царевичното брашно с малко мляко и го прибавете към сместа заедно с маслото и бадемите.

Сипете сместа във форма за пудинг и печете в предварително загрятата фурна около 25-30 минути. Междувременно разбийте белтъците на твърд сняг и постепенно прибавете пудрата захар, като разбивате постоянно до получаването на твърди връхчета.

Разстелете белтъка върху изпечената основа, върнете във фурната и печете още 15 минути до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: