Свински гърди на сач със зеленчуци

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114596
04/03/2019
"Когато докторът ви каже да наблегнете на зеленчуците, а вие не си представяте масата без мръвка - минаваме на този вкусен вариант "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 951
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • свински гърди - 600 г
  • чушки - 2 бр. червени, сладки
  • лук - 1 глава
  • печурки - 200 г
  • бекон - 200 г за готвене
  • рас ел ханут - 1 ч.л.*
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво омазнете сача с част от олиото. Отделно намажете хубаво свинските гърди с олио и овкусете със сол и подправката рас ел ханут* (арабска подправка смес от кориандър, джинджифил, кимиион, канела, куркума, черен пипер, индийско орехче и бахар).

Поставете в сача и поставете в студена фурна. Загрейте на 200°C и печете около 40 мин.

Междувременно почистете зеленчуците и ги нарежете - гъбите и лука на полумесеци, чушките на тънки лентички, а бекона на малки парченца.

Загрейте 2 с.л. олио в тиган и запържете зеленчуците за около 15 мин, колкото да отделят течност.

Отстранете ги от тигана и ги смесете с нарязания на малки парченца бекон.

След изтичането на времето за печене на гърдите извадете сача и посипете зеленчуците с бекон около гърдите и върху тях. Допечете за още около 20 мин.

Сервирайте месото със зеленчуците с бекон и картофено пюре.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар