Свински гърди на жар

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Свински гърди на жар
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Свински гърди на жар - една основателна причина никога да не ви се прииска да станете вегетарианец"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1 кг без кост
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. сух
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - или олио за намазване на месото
  • сланина - 1 малко парче за намазване на скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските гърди се нарязват на тънки, дълги парчета.

В купа се смесват сухите стрити и смлени подправки - кимионът, кориандърът, черният пипер, чесънът, риганът, червеният пипер и се добавя солта.

Всичко се разбърква хубаво и всяко парче месо се натрива със сместа от всички страни.

Накрая се намазва със зехтин или олио и се оставя да преседи на хладно минимум един час.

Пече на предварително намазаната със парче сланина скара върху добре нагорещена жар, като се обръща и от двете страни.

Поднася се с подходяща сезонна салата.

Свинските гърди на жар са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: