Фарфалини с кайма и есенни зеленчуци

ЗорицаЗорицаГуру94425629124
04/03/2019
"Зеленчукова свежест лъха от тази ароматна порция Фарфалини с кайма и есенни зеленчуци"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо707
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода, в която е добавена и една супена лъжица олио, сваряваме пастата до готовност според указанието на опаковката. Сварените фарфалини прехвърляме в гевгир и измиваме под течаща студена вода, за да се охладят, и оставяме за кратко да се изцедят.

Патладжана измиваме, обелваме и нарязваме на кубчета, посоляваме обилно. След 15 - 20 минути изцеждаме горчивия му сок, като леко изстискваме с ръце.

Лукът и едната скилидка чесън нарязваме на ситно, прехвърляме в дълбок тиган с олиото и запържваме за няколко минути.

Към него добавяме каймата и при непрекъснато бъркане пържим, докато каймата побелее и стане на трохи.

Добавяме настъргания на едро морков и нарязаната на дребно чушка. След няколко минути добавяме и патладжана, наситнения зелен фасул, наситнените тиквичка и печурки и накрая - обелените и настъргани на едро ренде домати.

Готвим още десетина минути при непрекъснато бъркане, след което намаляваме котлона на по-ниска температура, добавяме сол, черен пипер, босилека, нарязаната на ситно останала скилидка чесън и оставяме да къкри, докато сосът се сгъсти.

Поднасяме фарфалините полети със соса. Гарнираме с листенца пресен босилек.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар