Начин на приготвяне
Във вряща подсолена вода, в която е добавена и една супена лъжица олио, сваряваме пастата до готовност според указанието на опаковката. Сварените фарфалини прехвърляме в гевгир и измиваме под течаща студена вода, за да се охладят, и оставяме за кратко да се изцедят.
Патладжана измиваме, обелваме и нарязваме на кубчета, посоляваме обилно. След 15 - 20 минути изцеждаме горчивия му сок, като леко изстискваме с ръце.
Лукът и едната скилидка чесън нарязваме на ситно, прехвърляме в дълбок тиган с олиото и запържваме за няколко минути.
Към него добавяме каймата и при непрекъснато бъркане пържим, докато каймата побелее и стане на трохи.
Добавяме настъргания на едро морков и нарязаната на дребно чушка. След няколко минути добавяме и патладжана, наситнения зелен фасул, наситнените тиквичка и печурки и накрая - обелените и настъргани на едро ренде домати.
Готвим още десетина минути при непрекъснато бъркане, след което намаляваме котлона на по-ниска температура, добавяме сол, черен пипер, босилека, нарязаната на ситно останала скилидка чесън и оставяме да къкри, докато сосът се сгъсти.
Поднасяме фарфалините полети със соса. Гарнираме с листенца пресен босилек.
Добър апетит!