Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пилешки пастет по стара френска рецепта

Пилешки пастет по стара френска рецепта

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пилешки пастет по стара френска рецепта
Снимка: Зори
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Дайте на француците малко масло и ... те ще ви изненадат приятно с уникално вкусен Пилешки пастет по стара френска рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • краве масло - 60 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • печурки - 4 - 5 бр.
  • коняк - 1/2 ч.ч.
  • салвия - няколко свежи листа (градински чай)
  • розмарин - 1 клонче
  • мащерка - суха
  • черен пипер
  • сол
  • франзела - или френски хляб (за сервиране)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте дробчетата хубаво под течаща студена вода.

Отцедете ги и ги сварете в тенджера с вода и супена лъжица сол.

Загрейте зехтина и маслото в тиган и добавете нарязаните на ситно лук, чесън и печурки.

Оставете ги да се задушат до омекване. Добавете към тях коняка, клонката розмарин и няколко едро накъсани листа салвия.

След няколко минути дръпнете от котлона.

Сложете в блендер задушените зеленчуци и сварените дробчетата, добавете черен пипер, сол, суха мащерка на вкус и 1 - 2 с.л. от бульона, в който са се варили дробчетата.

Пасирайте до хомогенна смес.

Прехвърлете в бурканчета и съхранявайте в хладилник.

Сервирайте пастета с хрупкава франзела или френски хляб.

Пилешкият пастет по стара френска рецепта е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: