Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кюфтета»Пилешки кюфтенца по френски

Пилешки кюфтенца по френски

Пилешки кюфтенца по френски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Пилешки кюфтенца по френски - за изтънчения ви вкус правим чудеса"

Необходими Продукти

  • пилешка кайма - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - връзка
  • сол
  • черен пипер
  • картофи - 250 г
  • кашкавал - 100 г
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в купа. Добавете една глава лук, нарязана на дребно, магданоза, солта, яйцето и черния пипер. Омесете каймата.

Оформете пилешките кюфтенца. Оваляйте в брашно и изпържете в тиган с олио от двете страни до готовност.

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Изпържете ги в тиган с олио. Извадете и заделете.

В същия тиган сложете останалия лук, предварително нарязан на средни парчета и овалян в брашно. Извадете и го смесете в картофите.

В тавичка за печене сложете на дъното половината от картофите с лука, отгоре подредете кюфтенца, а върху тях останалите картофи с лук.

Поръсете кюфтетата с картофи с кашкавала и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се разтопи кашкавалът.

Поднесете още топли пилешките кюфтенца по френски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: