Начин на приготвяне
Сложете каймата в купа. Добавете една глава лук, нарязана на дребно, магданоза, солта, яйцето и черния пипер. Омесете каймата.
Оформете пилешките кюфтенца. Оваляйте в брашно и изпържете в тиган с олио от двете страни до готовност.
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Изпържете ги в тиган с олио. Извадете и заделете.
В същия тиган сложете останалия лук, предварително нарязан на средни парчета и овалян в брашно. Извадете и го смесете в картофите.
В тавичка за печене сложете на дъното половината от картофите с лука, отгоре подредете кюфтенца, а върху тях останалите картофи с лук.
Поръсете кюфтетата с картофи с кашкавала и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се разтопи кашкавалът.
Поднесете още топли пилешките кюфтенца по френски.