Начин на приготвяне
Загрейте млякото водата и маслото. Преди да достигне точка на кипене, сипете брашното наведнъж и бъркайте интензивно, докато се получи парено тесто, което се отделя от стените и дъното на съда.
Дръпнете от огъня и оставете за 10 минути.
Чукнете едното яйце и разбийте до пълното му интегриране, след това направете същото и с второто.
Сипете лъжичките сол и захар, настържете 50 грама от Ементала и разбъркайте.
Покрийте дъното на тавичка с хартия за печене и с шприц или лъжица слагайте на разстояние от сместа количество малко повече от орех. Може да продавате желана от вас форма - кръгла, продълговата, гладка или накъдрена.
Поръсете с останалият настърган Ементал всеки еклер и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути или до златист загар.
Оставете готовите солени еклери с ементал да поизстинат леко. Поднесете солените еклери по желание поръсени с малко червен пипер.
Добър апетит!