Бишкотена торта със сметанов крем и шоколад

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
82
15
134
1
06/03/2019
"Как да не се влюбиш в тази торта - приготвя се толкова лесно и е толкова вкусна"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 121
  • Преглеждания за месеца179
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • бишкоти - 400 г
  • чаени бисквити - 300 г с какао
  • течен шоколад - 200 г
  • орехи - 1 ч.ч. (за украса) смлени
  • какао - 2 с.л.
  • нескафе - 3 пак. 3 в 1
  • За крема
  • заквасена сметана - 400 г
  • течна сметана - 200 г (сладка)
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ванилова захар - 1 пак
  • амарето - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тортена форма с диаметър 26 см се подреждат половината от бишкотите, като се потапят в разтворените пакетчета нескафе 3 в 1 (не трябва да е горещо).

След това се маже с 1/3 от крема, който се приготвя от заквасената сметана, течната сметана, ваниловата захар, Aмарето и пудрата захар, поръсват се половината от натрошените бисквити (смесени с двете с.л. какао) и върху тях се полива с разтопен течен шоколад и част от орехите.

Следват пак бишкоти, крем, бисквити, течен шоколад, орехи и се завършва с крем.

Бишкотената торта се украсява се с останалите смлените орехи.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар