Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Лаваш с пилешко месо, чеснов и сладко лютив сос

Лаваш с пилешко месо, чеснов и сладко лютив сос

Лаваш с пилешко месо, чеснов и сладко лютив сос
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Стъпка по стъпка, сос по сос - така се прави перфектната порция Лаваш с пилешко месо"

Необходими Продукти

  • лаваш - 3 бр.
  • пилешки гърди - 300 г
  • домати - 1 бр.
  • кисели краставички - 4 бр.
  • картофи - пържени
  • маруля - 1 бр.
  • За чесновия сос
  • чесън - 2 скилидки
  • кисело мляко - 200 г
  • майонеза - 1/2 кутия Краси (около 100 г)
  • лимони - 1/4 бр. сок от лимон
  • сол
  • [за сладко - лютивия сос]
  • чушки - 2 големи червени люти, нарязани на ситно
  • чесън - 3 скилидки
  • оцет - 1/4 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 3/4 ч.ч.
  • сол - 2 ч.л.
  • нишесте - 1 с.л. пшенично
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за чесновия сос се слагат в купа и се разбиват до получаването на сос.

За приготвянето на сладко-лютивия сос чушките, чесънът, оцетът, захарта, 3/4 ч.ч. вода и солта се пасират в блендер възможно най-гладко.

Получената смес се прехвърля в тенджера и се загрява на силен огън, докато заври. След това се намалява силата на котлона и се оставя да къкри на тих огън около 3 минути или докато леко се сгъсти.

В малка купа се смесват пшеничното нишесте с 2 супени лъжици вода и се разбъркват. Изсипват се в тенджерата, разбъркват се и се готвят още няколко минути, докато сосът се сгъсти.

Пристъпваме към сглобяване на дюнера.

Зеленчуците се нарязват на тънко.

Пилешкото филе се пържи в малко масло или олио от двете страни за няколко минути до готовност, след това се нарязва на ивици.

Лавашът се затопля и започват да се нареждат пържените картофи, нарязаните зеленчуци. Добавя се и месото. Накрая се залива със сосовете.

Лавашът с пилешко месо, чеснов и сладко лютив сос е готов.

Източник: Ramazan Gören от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: