Начин на приготвяне
Продуктите за чесновия сос се слагат в купа и се разбиват до получаването на сос.
За приготвянето на сладко-лютивия сос чушките, чесънът, оцетът, захарта, 3/4 ч.ч. вода и солта се пасират в блендер възможно най-гладко.
Получената смес се прехвърля в тенджера и се загрява на силен огън, докато заври. След това се намалява силата на котлона и се оставя да къкри на тих огън около 3 минути или докато леко се сгъсти.
В малка купа се смесват пшеничното нишесте с 2 супени лъжици вода и се разбъркват. Изсипват се в тенджерата, разбъркват се и се готвят още няколко минути, докато сосът се сгъсти.
Пристъпваме към сглобяване на дюнера.
Зеленчуците се нарязват на тънко.
Пилешкото филе се пържи в малко масло или олио от двете страни за няколко минути до готовност, след това се нарязва на ивици.
Лавашът се затопля и започват да се нареждат пържените картофи, нарязаните зеленчуци. Добавя се и месото. Накрая се залива със сосовете.
Лавашът с пилешко месо, чеснов и сладко лютив сос е готов.
Източник: Ramazan Gören от Кулинарна мрежа