Печена кокошка с лютив сос

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Печена кокошка с лютив сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Ако не сте готови да изпиете поне една чаша вино с тази пикантна печена кокошка, направо не се захващайте да я правите"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • люти чушки - 2 - 3 бр.
  • чесън - 2 глави
  • олио - 1 к.ч.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • чорбаджийски чушки - 4 - 5 бр.
  • домати - 2 бр.
  • кромид лук - 3 - 4 глави
  • картофи - 500 гр
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • топла вода - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • масло - 70 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме лютите чушки, обелваме ги и ги счукваме в хаванче, заедно с чесъна. Слагаме ги в купичка и добавяме олиото, солта и черен пипер на вкус.

Разбъркваме много добре и с тази смес намазваме предварително изчистената, измита и нарязана на порции кокошка.

Нареждаме месото в тавичка, а около него нареждаме нарязания на ивички лук и картофите, нарязани на колелца.

Отгоре слагаме нарязаните на колелца домати и заливаме с виното и водата. Печем в умерена фурна около 2 часа. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: