Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко месо с фин чеснов сос

Телешко месо с фин чеснов сос

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Телешко месо с фин чеснов сос1 / 2
15/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • чесън - 10 скилидки
  • майонеза - 300 г
  • горчица - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • сусам - 1 ч.л.
  • джинджифил - на върха на ножа
  • олио - 2 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на едри парчета. Лукът се реже на ситно. Месото се ръси с джинджифил, смесва се с лука, добавя се виното, смесва се и се оставя за 1 час.

Сварява се до омекване, изстудява се, нарязва се на тънки филийки и се запържва. Залива се със сос, приготвен от счукания със сол чесън, майонезата, сусамовото семе и горчицата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: