Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Чипс от червено цвекло

Чипс от червено цвекло

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Чипс от червено цвекло
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Здравословен чипс от червено цвекло - нямаме търпение да го опитате"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 3 - 4 глави
  • олио - съвсем малко
  • морска сол - за поръсване
  • черен пипер
  • подправки по желание
  • копър
  • чесън
  • чили
  • мащерка
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеното цвекло се измива много хубаво и се обелва.

Нарязва се на тънки кръгчета. За тази цел аз използвам V-образно ренде.

Приготвят се две-три тавички с постлани в тях листове хартия за печене.

Кръгчетата цвекло се нареждат, без да се застъпват.

С помощта на спрей се напръскват със слънчогледово олио. Отгоре се поръсват с черен пипер, смляна морска сол и подправки по желание и на вкус (копър, пресован чесън, едро смляно сушено чили, мащерка, розмарин).

Фурната се загрява на 180-190 градуса и чипсът се пече на средна решетка до хрупкавост - около 15-20 минути.

Бързо, лесно, вкусно и здравословно!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: