Содена питка с лютеница за закуска

07/03/2019
"Точно като от едно време - ароматна содена питка с лютеница за закуска"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо162
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • сол - 1 ч.л. равна
  • оцет - 2 - 3 ч.л.
  • вода - около 1 ч.ч.
  • шарлан - 1 с.л. за намазване на тавата
  • масло - 1 малко кубченце
  • лютеница - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто от брашното, содата погасена с оцета, солта и водата. Разстиламе го равномерно с длан или с помощта на малка точилчицаили буркан, в тавичка, намазнена с шарлан. Изпичаме за около 20-25 минути на 200 градуса.

Нарязваме на равномерни парчета - квадрати или триъгълници като торта и ги разполовяваме - през меката срединка ги разделяме на две и така ще получим двоен брой филийки, и то мекички, подходящи за сандвичи.

Още топла, готово изпечената питка намазваме с масло, за да може то да се разтопи и да попие. С лъжичка разстиляме отгоре слой домашна едросмляна лютеница и поднасяме с топъл билков чай! подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар