Начин на приготвяне
В купа се разбива яйцето с вилица.
Разбива се содата в киселото мляко да шупне и сипваме в яйцето.
Прибавя се зехтин, сол, ситно смлени сурови лешници и се разбърква добре.
Накрая сипваме брашното и бакпулвера, разбърква се гъста лепкава смес.
В кръгла тава върху хартия за печене с диаметър 24 см сипваме тестото, заравнява се и отгоре поръсваме сусам и маково семе.
Печем содената питка в загрята фурна 180°C до готовност около 25-30 минути, докато клечка, забита в тестото, излезе суха.
Изважда се питката и покриваме с кърпа за 5 минути.
Вкусно, нискокалорично и здравословно!
Весели празници с тази нисковъглехидратна содена питка!
Коментари