Картофена салата с тиква и пресен лук

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор325851
07/03/2019
"Картофена салата, ама с тиква и пресен лук, каквато просто не може да си представите колко е вкусна"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо404
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - 5 бр.
  • тиква - 1/2 ч.ч. на кубченца
  • пресен лук - 1 шепа нарязани листа
  • шарлан - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 - 2 щипки смлян
  • кимион - 1 щипка пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в тенджера няколко пръста вода да заври. Поставяме ветрило (кошница) за готвене на пара, така, че нивото на водата да не го покрива, а да е малко под него.

Обелваме и нарязваме на кубченца (нито едри - нито ситни) картофите и тиквата.

Сипваме ги да се готвят на пара и периодично ги разбъркваме внимателно, за да се преобърнат - горните да слезнат на дъното и да могат и те да се сварят.

Щом са готови, пресипваме леко изстиналите зеленчуци в друг дълбок съд, в който ги разбъркваме с на ситно нарязаните листенца пресен лук.

Овкусяваме с хималайската сол, шарлана, черния млян пипер и кимиона (пожелание) и отново разбъркваме равномерно. Поднасяме в 2 порции. Много си подхожда с пържени яйца!

Ароматна картофена салата с тиква и пресен лук, приготвена на пара! Лесна и здравословна!

Чудно вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар