Тройна торта Три шоколада

07/03/2019
"Защото искахме да стане три пъти по-вкусно, направихме Тройна торта Три шоколада"
Приготвяне45 мин.
Готвене10 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 183
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се смесва с прясното мляко и се загрява, като внимавате да не кипне. Топлата смес се разделя на три равни части от по 500 мл и се слага в три отделни купи.

Във всяка купа се прибавя по един вид от шоколадите, като се натрошават предварително. В купата с черния шоколад се добавя и пудра захар на вкус. Разбърквате, докато шоколадите се стопят и разтворят в сметаната.

Към всяка купа добавяте и по 12 г желатин, предварително оставен да набъбне в малко вода, и разбивате добре до хомогенна смес.

В намаслена кексова форма се сипва по 1/3 от всяка от смесите, като след всяко сипване купата трябва да се прибере във фризер, за да стегне и да не се смесят помежду си слоевете. Редувате до изчерпване на количеството.

Готовата торта трябва да престои поне 1 нощ в хладилник, след това е готова за консумация. Да ви е сладко! подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар