Тройна торта Три шоколада

Тройна торта Три шоколада
Снимка: Снежина Янакиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Защото искахме да стане три пъти по-вкусно, направихме Тройна торта Три шоколада"

Необходими Продукти

  • сметана - 1 л растителна или животинска
  • прясно мляко - 500 мл
  • шоколад - 150 г бял
  • черен шоколад - 150 г
  • шоколад - 150 г млечен
  • пудра захар - на вкус
  • желатин - 36 г - 3х12 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се смесва с прясното мляко и се загрява, като внимавате да не кипне. Топлата смес се разделя на три равни части от по 500 мл и се слага в три отделни купи.

Във всяка купа се прибавя по един вид от шоколадите, като се натрошават предварително. В купата с черния шоколад се добавя и пудра захар на вкус. Разбърквате, докато шоколадите се стопят и разтворят в сметаната.

Към всяка купа добавяте и по 12 г желатин, предварително оставен да набъбне в малко вода, и разбивате добре до хомогенна смес.

В намаслена кексова форма се сипва по 1/3 от всяка от смесите, като след всяко сипване купата трябва да се прибере във фризер, за да стегне и да не се смесят помежду си слоевете. Редувате до изчерпване на количеството.

Готовата торта трябва да престои поне 1 нощ в хладилник, след това е готова за консумация. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: