Начин на приготвяне
За да си приготвим здравословно и вкусно мляко от кашу са ни необходими само няколко съставки.
Ядките са меки и след тяхното накисване във вода те се пасират лесно, без фира.
Вместо да го подслаждам с мед, предпочитам да прибавям към напитката екзотичен привкус със сок от ананас.
Открих, че той се допълва идеално с неутралния вкус на ядковото мляко.
Ако го пък го предпочитате чисто, прибавете към течността лъжица мед.
Кашуто накисваме от вечерта, като сменяме водата няколко пъти.
Поставяме отцедените ядки в блендер кана. Доливаме вода и блендираме течността до гладкост.
Прецедете ядковото мляко през марля.
Прибавете към него сок от ананас.
Съхранявайте в стъклена бутилка в хладилник.
Коментари