Начин на приготвяне
За тестото смесете пресятото брашно с какаото и бакпулвера, разбъркайте.
Отделно на водна баня разтопете маслото, захарта и меда, прибавете разбитите яйца и содата, разбъркайте. Прибавете яйчената смес към смесените сухи съставки, разбъркайте.
Полученото тесто поставете в хладилник за 20 минути, след което разделете тестото на 6 равни части и разточете 6 броя правоъгълни еднакви по големина кори.
Преди печене всяка кора надупчвате на повечко места с вилица, печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 7 минути.
Заемете се с крема, разтворете нишестето в студеното прясно мляко и поставете на умерен огън.
Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар, прибавете ги към млякото и бъркайте до получаване на гъст яйчен крем. Завийте крема със стреч фолио и оставете да се охлади.
В купа прибавете мекото масло и разбъркайте, поетапно към него прибавяйте от крема при непрекъснато бъркане, до получаване на пухкав крем.
Сглобете тортата, като редувате блат и крем и завършвате с блат, поставете така оформената торта в хладилник за 1 час.
За глазурата в метален съд поставете захарта, какаото и прясното мляко. Поставете съда на умерен огън да заври при непрекъснато бъркане.
Отстранете съда от огъня и прибавете маслото, бъркайте докато се разтопи до гладка и еднородна смес.
Залейте тортата равномерно с глазурата и я поставете в хладилник за не по-малко от 10 часа.