Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Прасковен чийзкейк без печене

Прасковен чийзкейк без печене

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Прасковен чийзкейк без печене
Снимка: Геновева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Усмихнете се, защото днес ще правим Прасковен чийзкейк без печене и ще стане страхотен"

Необходими Продукти

  • бисквити - 350 г с масло
  • масло - 125 г
  • лимони - 1 бр.
  • крема сирене - 700 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • сладко от праскови - 1 бурканче на парченца нарязано
  • желатин - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават и се смилът на чопър. Изсипват се в купа и към тях се добавят мекото масло и настърганата кора на лимона.

Мачка се добре с ръце, докато се получат маслени трохи. Във форма за сладкиши с подвижен ринг се изсипва сместа и се притиска добре.

След това приготвяме крема, като в дълбока купа изсипваме крема сиренето, към което добавяме пудрата захар и 1 с. л. лимонов сок.

Всичко това се разбърква до получаването на еднородна смес с миксер. Така приготвеният крем се изсипва върху бисквитите и се оставя за 2 часа във хладилник.

След това в чашка изсипваме желатина, наливаме малко вода и разбъркваме. Слагаме в микровълнова печка за около 10 секунди да се затопли и разтвори желатинът добре.

Сладкото се изсипва в метален съд и се затопля на котлон, след което към него се добавя желатина и се разбърква добре и се изсипва върху крема. Оставя се в хладилник да стегне и да се желира сладкото.

Маха се рингът от формата за торта и прасковеният чийзкейк е готов да се консумира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: