Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават и се смилът на чопър. Изсипват се в купа и към тях се добавят мекото масло и настърганата кора на лимона.
Мачка се добре с ръце, докато се получат маслени трохи. Във форма за сладкиши с подвижен ринг се изсипва сместа и се притиска добре.
След това приготвяме крема, като в дълбока купа изсипваме крема сиренето, към което добавяме пудрата захар и 1 с. л. лимонов сок.
Всичко това се разбърква до получаването на еднородна смес с миксер. Така приготвеният крем се изсипва върху бисквитите и се оставя за 2 часа във хладилник.
След това в чашка изсипваме желатина, наливаме малко вода и разбъркваме. Слагаме в микровълнова печка за около 10 секунди да се затопли и разтвори желатинът добре.
Сладкото се изсипва в метален съд и се затопля на котлон, след което към него се добавя желатина и се разбърква добре и се изсипва върху крема. Оставя се в хладилник да стегне и да се желира сладкото.
Маха се рингът от формата за торта и прасковеният чийзкейк е готов да се консумира.