Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински джолани по баварски с тъмна бира

Свински джолани по баварски с тъмна бира

Свински джолани по баварски с тъмна бира
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Даваме супер рецепта за свински джолан по баварски, вие си измислете вкусната гарнитура, с която ще го сервирате"

Необходими Продукти

  • джолани - 2 бр. (около 1 кг)
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • бира - 250 мл (тъмна)
  • бульон - 250 мл (говежди) или вода
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • мащерка
  • дафинов лист
  • пушен червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-добре е да ползвате цял джолан с кожа. В случая не намерих, но и така се получиха с много добър вкус.

Натъркайте със сол, черен пипер и пушен червен пипер джоланите. Оставете ги за час в хладилника.

На дъното на йенска тенджера сложете едро нарязани лук и моркови. Скилидките чесън сложете цели. Поръсете с подправките и клонче пресен розмарин.

Върху зеленчуците сложете джоланите и налейте равни количества тъмна бира и говежди бульон. Течността трябва почти да покрива джоланите.

Поставете капака или лист алуминиево фолио и сложете да се пекат в студена фурна, която включете първоначално на 250 градуса за 30 минути, а след това намалете температурата на 200 градуса и печете още два часа и половина.

На всеки час завъртайте джоланите, така че запечената част да е отдолу.

Времето за печене е ориентировъчно, защото зависи от големината на джоланите. Проверявайте дали месото се отделя лесно от кокала, това е гаранция за готовност.

Поднесете Свинските джолани по баварски с тъмна бира с картофено пюре или гарнитура по ваш избор, заляти със соса, който се е образувал при печенето.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: