Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Картофена салата по баварски

Картофена салата по баварски

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Картофена салата по баварски
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Баварска картофена салата - чудна гарнитура за месце"

Необходими Продукти

  • картофи - 350 г (сурови, обелени)
  • зеленчуков бульон - 500 мл
  • дресинг - за салата
  • лук - 1 бр. червен или бял (по избор)
  • бял винен оцет - 50 мл
  • горчица - 1 ч.л. средно люта
  • сол - 1 ч.л
  • пипер - 4 щипки
  • захар - 1 ч.л.
  • слънчогледово олио - 20 мл
  • магданоз - 1/2 връзка (ситно нарязан)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази баварска салата е изключително вкусна и трайна! Картофите трябва да са хубав сорт, можете и с пролетни картофи да я направите. Препоръчвам ви я!

Сварете суровите обелени картофи в зеленчуков бульон, докато омекнат.

Прехвърлете картофените резени от бульона в купа и оставете бульона настрана.

Пригответе картофите:

Като алтернатива можете да сварите картофите с обвивката в подсолена вода, докато омекнат, и отцедете, след това обелете и нарежете на филийки.

Пригответе лука:

Като го нарежете върху кухненската дъска.

По желание, първо, го разполовете, обелете и нарежете на ситно.

Кубчета червен лук или бял лук в оцет със захар - с тази марината лукът издържа по-дълго.

Пригответе картофена салата:

Смесете съставките за дресинга, като добавите и горчицата, след което добавете олиото и бавно разбъркайте.

Смесете картофите с маринатата и овкусете със сол, черен пипер и захар на вкус.

Пригответе билки:

Нарежете на ситно магданоза или зелен лук или лучена трева, ако желаете.

Завършете картофената салата, като подправите.

Кртофена салата по баварски сервирайте със или без билки. Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: