Начин на приготвяне
Тази баварска салата е изключително вкусна и трайна! Картофите трябва да са хубав сорт, можете и с пролетни картофи да я направите. Препоръчвам ви я!
Сварете суровите обелени картофи в зеленчуков бульон, докато омекнат.
Прехвърлете картофените резени от бульона в купа и оставете бульона настрана.
Пригответе картофите:
Като алтернатива можете да сварите картофите с обвивката в подсолена вода, докато омекнат, и отцедете, след това обелете и нарежете на филийки.
Пригответе лука:
Като го нарежете върху кухненската дъска.
По желание, първо, го разполовете, обелете и нарежете на ситно.
Кубчета червен лук или бял лук в оцет със захар - с тази марината лукът издържа по-дълго.
Смесете съставките за дресинга, като добавите и горчицата, след което добавете олиото и бавно разбъркайте.
Смесете картофите с маринатата и овкусете със сол, черен пипер и захар на вкус.
Пригответе билки:
Нарежете на ситно магданоза или зелен лук или лучена трева, ако желаете.
Завършете картофената салата, като подправите.
Кртофена салата по баварски сервирайте със или без билки. Приятен апетит!