Лесни и вкусни картофи с къри

Evgenia GenchevaEvgenia Gencheva
Новак
3
15
6
09/03/2019
"Апетитни картофки само на една щипка къри разстояние"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо986
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • картофи - 1. 5 кг
  • слънчогледово олио - 60мл или 6 супени лъжици
  • червен пипер - около 1 супена лъжица за поръсване
  • бял пипер - на вкус, аз поръсвам с 2 - 3 щипки
  • къри - на вкус, аз поръсвам с 5 - 6 щипки
  • сол - на вкус
  • вода - 1 водна чаша 200 мл
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, като чистият продукт ще е около 1. 2 кг. Разрежете на половини.

Направете напречни разрези на облата част, като не стигате до долната плоска част на половинката и подредете в намазнена тавичка с плоската част от долна страна.

Сложете водата.

Омазнете картофите и отгоре, като доупотребите всичката мазнина.

Започнете да поръсвате последователно със сол, бял пипер и къри.

Печете на 180 градуса, предварително загрята фурна 30 мин, като от време навреме поливате картофките със соса от тавичката, след 15-тата минута, трябва да са се запечатали подправките.

Поръсете с настъргания кашкавал.

Оставете в изключената вече фурна за 2-3 мин, колкото да се разтопи.

Може да сервирате с млечно-чеснов сос с копър или просто да поръсите с пресен магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар