Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Вита баница с кайма и сирене

Вита баница с кайма и сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Вита баница с кайма и сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
11/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
48 мин.
Порции
8
"Вкусните баници са при нас, а тази вита баница с кайма и сирене е направо разкошна"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 250 г
  • кайма - 250 г смес
  • телешки бульон - 1 к.ч. (или вода)
  • сирене - 200 г
  • олио - 4 - 5 с.л. + за поръсване
  • праз - 1 стрък
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • сол - 2 - 3 щипки
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 180 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете праза. Запържете го на умерен огън в олиото, докато омекне и започне да добива загар.

Сложете каймата, водата, сол и черен пипер и бъркайтем докато промени цвета си и стане на трохи. Оставете така приготвената плънка за баница да поизстине за около 10-15 минути.

Разстелете корите за баница и върху две по две разпределяйте от плънката с кайма и натрошено сирене. Тук там може да капвате и по малко олио.

Завивайте така две по две корите на руло, а после подреждайте под формата на охлюв във кръгла тавичка.

Когато витата баница е оформена, капнете върху нея още малко олио и залейте със разбитите с млякото и щипка сол яйца.

Изпечете баницата с кайма и сирене в загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути или докато почервенее и придобие апетитен загар.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: