Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Шкембе чорба с кладница

Шкембе чорба с кладница

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Мирише като шкембе, ама по-хубаво, има вкус на шкембе, ама е по-вкусно - това със сигурност е нашата любима Шкембе чорба с кладница"

Необходими Продукти

  • гъба кладница - 500 г
  • гъбен бульон - 800 мл
  • масло - 80 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • винен оцет - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте бучка масло в дълбок съд на котлона. Задушете гъбите кладница и подправете със сол и черен пипер. Сипете брашното и разбъркайте добре. Добавете още масло и налейте гъбения бульон.

Оставете да къкри на умерен огън, докато кладницата уври напълно.

През това време пригответе запръжката за супата като загреете 50 г масло в отделен съд. Когато маслото се разтопи, добавете супена лъжица сладък червен пипер и запържете за кратко.

Накълцайте скилидките чесън на ситно или ги пресовайте. Поставете чесъна в купичка и добавете винения оцет. Разбъркайте и оставете сместа настрана.

Когато гъбите се сготвят напълно, налейте прясното мляко и усилете котлона.

Оставете супата да заври повторно и добавете запръжката от масло и червен пипер на тънка струя, като разбърквате.

Гответе шкембето с кладница за още минута и свалете супата от котлона.

По желание поръсете шкембе чорба с кладница с люспи лют пипер.

Гарнирайте гъбената супа с чесновата паста и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: