Свински джолан с кисело зеле в гювеч

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
435
3k
1k
1k
11/03/2019
"Вечната класика, заради която винаги ще слагаме кисело зеле - Свински джолан с кисело зеле в гювеч"
Приготвяне15 мин.
Готвене300 мин.
Общо315 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 070
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата120
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 бр. кисела зелка
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • джолан - 1 бр. около 1.5 - 2 кг
  • чесън - за шпиковане
  • наденица - 2 - 3 бр. по избор
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно киселата зелка и разстиламе половината зеле на дъното на гювеча. Заливаме отгоре с мазнината и върху него слагаме свинския джолан, шпикован с чесън и овкусен с подправки по избор.

Отгоре и отстрани се слага останалото зеле, като джоланът трябва да бъде изцяло покрит. Сипвате съвсем малко вода и слагате във фурната да се пече около 4-5 часа на тих огън.

15 минути преди да извадите ястието от фурната, може да добавите наденички за още по-добър вкус на джолана с кисело зеле.

Източник: Николинка Петрова от Кулинарна мрежа

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Приготвяй си тази рецепта в:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Ако си търсите качествена тава на приемлива цена, това е правилния избор! С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар