Начин на приготвяне
Измийте пилето и го нарежете на порции. Поръсете го със сол и червен пипер.
Загрейте олиото и запържете пилешкото за около 5 минути, след което го извадете и го подредете в тавичка.
В същата мазнина, в която сте пържили пилето, добавете лука, нарязан на полумесеци, и лютите чушки така, както са цели.
Задушете за около 2 минути.
Прибавете обелените и нарязани на кубчета домати. Гответе още 5 минути и добавете нарязаните на парчета печени чушки.
Поръсете с лъжичка захар, лъжичка риган и сол на вкус.
Разбъркайте добре и с получената лютика залейте порциите пиле в тавичката.
Захлупете тавичката с огнеупорен капак или завийте с фолио.
Сложете тавичката във фурната на 200 градуса и печете пилето лютика под капак за около 60 минути.
Сервирайте яхнията поръсена със ситно нарязан магданоз и чесън.