Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с ориз, спанак и маслини под капак

Пиле с ориз, спанак и маслини под капак

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Пиле с ориз, спанак и маслини под капак
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
31/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Любимото пиле с ориз с вече е при вас... или поне рецептата за него"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г варено или печено
  • спанак - 250 г
  • ориз - 100 г
  • маслини - 100 г черни
  • лук - 1 глава кромид
  • черен пипер - зърна
  • пилешки бульон - 500 мл
  • сол
  • зехтин
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта пилешкото месо може да бъде варено или печено. Нарежете го на малки парчета. В дълбок тиган налейте чашка зехтин.

Добавете нарязания лук, измития ориз, бланширания спанак и маслините. Овкусете с наситнен джоджен, зърна черен пипер и сол. Излейте пилешкия бульон.

Захлупете съда и гответе докато ориза остане на мазнина. От време на време разбърквайте с лъжица, за да не се утаява оризът на дъното.

Макар да не е пържена, рецептата за пиле с ориз, спанак и маслини е много вкусна.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: