Пиле лютика под капак

Пиле лютика под капак4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"И запомнете - капакът се отваря само за кратко, колкото да усетите аромата, после бързо се затваря"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 цяло
  • печени чушки - 1 кг
  • домати - 5 бр.
  • лук - 3 глави
  • люти чушки - 6 бр. зелени
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • чесън - 1 стрък пресен
  • магданоз - 2 - 3 стръкчета
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето и го нарежете на порции. Поръсете го със сол и червен пипер.

Загрейте олиото и запържете пилешкото за около 5 минути, след което го извадете и го подредете в тавичка.

В същата мазнина, в която сте пържили пилето, добавете лука, нарязан на полумесеци, и лютите чушки така, както са цели.

Задушете за около 2 минути.

Прибавете обелените и нарязани на кубчета домати. Гответе още 5 минути и добавете нарязаните на парчета печени чушки.

Поръсете с лъжичка захар, лъжичка риган и сол на вкус.

Разбъркайте добре и с получената лютика залейте порциите пиле в тавичката.

Захлупете тавичката с огнеупорен капак или завийте с фолио.

Сложете тавичката във фурната на 200 градуса и печете пилето лютика под капак за около 60 минути.

Сервирайте яхнията поръсена със ситно нарязан магданоз и чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: