Начин на приготвяне
Пилешкото месо се нарязва на средно големи кубчета и се запържва в дълбок тиган със сгорещено олио.
Като стане златисто, се овкусява със сол и черен пипер, след което се изважда в чиния. В същата мазнина се слагат нарязаният на едри кубчета лук и чесън, нарязани на филийки.
След като омекнат, в тигана се връща месото. В тигана се прибавят печените чушки нарязани на ивици и доматите.
Ястието се разрежда с водата от буркана с чушки. Прибавят се нарязаните люти чушки и магданоз. Гозбата се прехвърля в съд с капак и се слага да се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 30 мин.
Маха се капака и печенето продължава още 20 мин. Поднася се поръсено с пресен магданоз.
Източник: https://www.facebook.com/GradusChicken/
Коментари