Начин на приготвяне
Разделете пакета кори на две части /падат се около 10 кори/. Намажете първата кора с разтопено масло. Поръсете с натрошено сирене.
Сложете отгоре втора кора, намажете отново с масло и отново поръсете със сирене.
Процедирайте така, до изчерпване на корите от първата част.
Завийте на руло и нарежете на равни части. Намажете дъното на дълбока тава с капак с масло. Подредете парчетата баница, като ги обърнете с рязаната част нагоре.
Постъпете по същия начин и с втората групичка кори.
Намажете баницата с масло и запечете, като похлупите с капака до зачервяване в загрята фурна.
Разбийте яйцата с прясното мляко, добавете и олиото. Полейте запечената баница.
Похлупете отново и продължете печенето до готовност.
Баницата под капак е готова.