Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница под капак

Баница под капак

Баница под капак
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Българската кухня е богата на баници и питки, затова днес сме ви приготвили една малко по-различна баница със сирене от Карлово, която си нямате и представа колко е вкусна"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 200 г
  • масло - 100 г
  • олио - 3 с.л.
  • прясно мляко - 700 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете пакета кори на две части /падат се около 10 кори/. Намажете първата кора с разтопено масло. Поръсете с натрошено сирене.

Сложете отгоре втора кора, намажете отново с масло и отново поръсете със сирене.

Процедирайте така, до изчерпване на корите от първата част.

Завийте на руло и нарежете на равни части. Намажете дъното на дълбока тава с капак с масло. Подредете парчетата баница, като ги обърнете с рязаната част нагоре.

Постъпете по същия начин и с втората групичка кори.

Намажете баницата с масло и запечете, като похлупите с капака до зачервяване в загрята фурна.

Разбийте яйцата с прясното мляко, добавете и олиото. Полейте запечената баница.

Похлупете отново и продължете печенето до готовност.

Баницата под капак е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: