Постен гювеч с ориз и мариновани чушки

13/03/2019
"Вкусна и постна гозба, приготвена за нула време с подукти, които ще откриете във всеки дом"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо412
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 3 бр. големи и червени(мариновани от буркан)
  • ориз -   2 ч.ч.
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • хималайска сол -   2 ч.л. равни
  • шарлан - 3 с.л.
  • черен пипер -   1/2 ч.л. смлян
  • джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
  • вода - 5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме маринованите чушки от домашно приготвен буркан на къси  лентички. Морковите и лука обелваме обичаме и нарязваме на средно ситно.

Измиваме няколко пъти хубаво ориза (по желание може предварително да сме го накиснали за половин или 1 час) и заедно със зеленчуците сипваме в тавичката. Разбъркваме заедно с хималайската сол, шарлана, черния смлян пипер и джинджифила на прах, с помощта на дървена бъркалка.

Разтръскваме леко напред-назад тавата, за да се разстелят равномерно съставките. Наливаме водата (можем част от водата да заменим с малко сок от киселата марината в буркана на маринованите чушки) и печем на 250 градуса за около 30-40 минути.

Докато се пекат, е добре да разбъркваме от време на време, но може и само веднъж, и да го оставим да се запече. Сервираме топло - веднага щом е извадено от фурната.

Лесен за приготвяне постен гювеч с ориз и домашни мариновани чушки!

Чудно Вкусно! подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар