Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен гювеч с ориз и мариновани чушки

Постен гювеч с ориз и мариновани чушки

Постен гювеч с ориз и мариновани чушки
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Вкусна и постна гозба, приготвена за нула време с подукти, които ще откриете във всеки дом"

Необходими Продукти

  • чушки - 3 бр. големи и червени(мариновани от буркан)
  • ориз -   2 ч.ч.
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • хималайска сол -   2 ч.л. равни
  • шарлан - 3 с.л.
  • черен пипер -   1/2 ч.л. смлян
  • джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
  • вода - 5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме маринованите чушки от домашно приготвен буркан на къси  лентички. Морковите и лука обелваме обичаме и нарязваме на средно ситно.

Измиваме няколко пъти хубаво ориза (по желание може предварително да сме го накиснали за половин или 1 час) и заедно със зеленчуците сипваме в тавичката. Разбъркваме заедно с хималайската сол, шарлана, черния смлян пипер и джинджифила на прах, с помощта на дървена бъркалка.

Разтръскваме леко напред-назад тавата, за да се разстелят равномерно съставките. Наливаме водата (можем част от водата да заменим с малко сок от киселата марината в буркана на маринованите чушки) и печем на 250 градуса за около 30-40 минути.

Докато се пекат, е добре да разбъркваме от време на време, но може и само веднъж, и да го оставим да се запече. Сервираме топло - веднага щом е извадено от фурната.

Лесен за приготвяне постен гювеч с ориз и домашни мариновани чушки!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: