Начин на приготвяне
Нарязваме маринованите чушки от домашно приготвен буркан на къси лентички. Морковите и лука обелваме обичаме и нарязваме на средно ситно.
Измиваме няколко пъти хубаво ориза (по желание може предварително да сме го накиснали за половин или 1 час) и заедно със зеленчуците сипваме в тавичката. Разбъркваме заедно с хималайската сол, шарлана, черния смлян пипер и джинджифила на прах, с помощта на дървена бъркалка.
Разтръскваме леко напред-назад тавата, за да се разстелят равномерно съставките. Наливаме водата (можем част от водата да заменим с малко сок от киселата марината в буркана на маринованите чушки) и печем на 250 градуса за около 30-40 минути.
Докато се пекат, е добре да разбъркваме от време на време, но може и само веднъж, и да го оставим да се запече. Сервираме топло - веднага щом е извадено от фурната.
Лесен за приготвяне постен гювеч с ориз и домашни мариновани чушки!
Чудно Вкусно!