Начин на приготвяне
В купа смесете яйцата със захарта, щипка сол и ваниловата захар. Разбийте сместа при непрекъснато бъркане с миксер за 13 минути до получаване на много пухкав крем. Добавете пресятото брашно и с шпатула бъркайте само в една посока бавно и внимателно до еднородна смес.
В тава с откопчаващо се дъно постелете (само на дъното) хартия за печене и сипете сместа в нея. Разклатете внимателно тавата, за да се подравни сместа, и я поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете за 25 минути, като през това време не отваряте фурната. Извадете готовия блат и оставете да се охлади напълно, след като това стане, разделете блата на 3 части по хоризонтала.
За сиропиране на блатовете налейте водата и добавете захарта в метален съд. Поставете на огъня и след като заври, премахнете и добавете захарта с аромат на ром, разбъркайте. Сиропирайте и трите кори равномерно и оставете да се охладят.
За крема налейте млякото в метален съд и го поставете на бавен огън да загрее.
Отделно в купа разбийте яйцата със захарта и брашното до еднородна смес. Сипете сместа при млякото и бъркайте, докато получите гъст крем. Свалете съда от огъня и начупете шоколада на блокчета и ги прибавете към горещия крем, бъркайте докато се разтопи. Оставете да се охлади за 30 минути, като периодично разбъркате.
След като се охлади, прибавете нарязаното на кубчета масло и с миксер бъркайте, докато маслото се усвои от крема, до гладък и нежен шоколадов крем.
Сглобете шоколадовата торта, като след всяка кора разстилате част от крема и завършвате с крем, намажете и отстрани, гарнирайте по ваша преценка.